Splošni pogoji poslovnaja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine JEMACOR, spletna trgovina na debelo, d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
S spletno trgovino Mungoandfriends.com upravlja JEMACOR d.o.o..
Priporočamo, da si pred uporabo spletne trgovine preberete spodaj napisane Pogoje poslovanja.
Z opravljenim nakupom izrazite svoje strinjanje s spodaj navedenimi pogoji. Vsi vaši zasebni podatki bodo strogo varovani. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez vnaprejšnjega obvestila.

Obveščanje in komunikacija s strankami/naročniki

Podjetje bo s stranko/naročnikom navezalo stik preko določenega medija komunikacije, v kolikor bo slednja/slednji v to privolil. Stranka/naročnik z izpolnitvijo obrazca privoli na prejemanje oglasnih elektronskih sporočil, poda se dovoljenje za obdelovanje naslednjih podatkov:
-ime
-priimek
-naziv podjetja*
-država*
-poštni naslov stalnega prebivališča
-elektronski naslov
-telefonska številka
-poštni naslov za dostavo*
-opombe naročila [če so zasebne narave]

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
-Jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
-Pošiljatelj bo jasno razviden,
-Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.
-Vidno predstavljen bo način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
-Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Uporabnik lahko ob prijavi na prejemanje oglasnih elektronskih sporočil odobri uporabo njegovih osebnih podatkov v naslednje namene:

PRIVOLITEV ZA:

(OPCIJSKO) Sledenje aktivnostim na spletni strani https://mungoandfriends.com:
• Hramba in obdelava podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, s katero spremljamo vaše aktivnosti na spletni strani mungoandfriends.com, nam omogoča izvajanje storitev, kontaktiranje, povezano z vašimi aktivnostmi na spletni strani ter anonimizirano analizo uporabe spletne strani.
• Vsi osebni podatki se uporabljajo samo za izvajanje naših storitev, anonimizirane analize ter optimizacijo našega poslovanja in niso dostopni javnosti, razen v primeru, ko nam uporabnik to izrecno dovoljuje.

(OBVEZNO) Prejemanje novic JEMACOR D.O.O. o ponudbi in ostalih novostih velja do preklica in obsega:
• uporabo podatkov za pošiljanje rednih e-novic
• uporabo podatkov za občasno pošiljanje ostalih vsebin, kot so obvestila o dogodkih in podobno
• izvoz, hrambo in obdelavo podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam omogoča pošiljanje novice
• obdelavo podatkov s psevdonimizacijo (tako, da jih ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku)

(OPCIJSKO) Privolitev za prejemanje personaliziranih obvestil in ponudb velja do preklica in obsega:
• uporabo podatkov za neposredno trženje
• ponovno ciljanje na platformah z namenom ponovne predstavitve izdelkov / ponudbe
• iznos in obdelavo podatkov v orodjih za digitalno oglaševanje (uporaba e-pošte za pripravo anonimiziranih segmentov uporabnikov, v tem primeru e-pošte ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku)
• obdelavo podatkov s psevdonimizacijo (tako, da jih ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku)

Cene

Ker podjetje ni davčni zavezanec cene izdelkov v spletni trgovini ne vsebujejo DDV (DDV ni obračunanna podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1)
Akcijske cene veljajo od trenutka objave do konca, oziroma do razporodaje zalog.
Veljavne cene so tiste, ki so objavljene v času oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.
Če se v ponudbi pojavi artikel brez cene oz. je ta vrednosti 0,00eur gre za sistemsko napako pri dodajanju artiklov ali posodabljanju ponudbe, razen če ni omenjeno drugače. Cena v tem primeru ne velja in za tak artikel se ne more opraviti nakupa. Artikli, z vrednostjo 0,10€ so v prodaji in nakup za njih je veljaven.

 

Naročilo

S klikom na gumb “potrdi naročilo” kupec izrecno potrdi, da se strinja s plačilom izdelka.
Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku prodajalca. Po oddaji naročila bo kupec prejel potrdilo naročila na svoj e-poštni naslov. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov in pojasnil naročilo prekliče v roku 2 ur po prejeti potrditvi naročila.
Preklic naročila mora kupec v roku dveh ur po prejeti potrditvi naročila, poslati na naslov info@mungoandfriends.com.
V primeru, da kupec v tem roku ne posreduje preklica naročila, pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem ter prodajalcem nepreklicno sklenjena.
Če se preklic naročila iz posamezega uporabniškega računa ponovi več kot trikrat, si prodajalec pridržuje pravico do ukinitve njegovega računa.

 

Cenik dostave
Cena dostave je odvisna od teže določenega izdelka in je zaračunana po uradnem ceniku Pošte Slovenije. Cena dostave je prikazana v košarici.
Brezplačna dostava je pri nakupu nad 50€.
Pakete, kupljene v spletni trgovini mungoandfriends.com dostavlja naš pogodbeni partner Pošta Slovenije.

 

Čas dostave
Čas dostave je odvisen od dobaviteljev. Izdelki naj bi bili predvidoma dostavljeni v roku 2-7 dni. Podrobnejši čas dostave je naveden ob posameznem izdelku.
Zaradi določenih razmer, kot so praznik v tujini, se lahko čas dostave podaljša. Prodajalec ne odgovarja za morebitno zamudo dostave.

 

Možnosti plačila
• Plačilo na tekoči račun spletne trgovine mungoandfriends.com, JEMACOR d.o.o. (po ponudbi / predračunu)
• Plačilo z kreditnimi karticami (Maestro, MasterCard, Visa, Visa Electron in Activa)

Opozorilo: Pomembno je da pri nakazilu pripišete še vaše ime in priimek ter številko naročila (kot referenco).
Izdelki so do končnega plačila v lasti prodajalca.
mungoandfriends.com ob dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

 

Naši podatki za nakazilo
IBAN: SI56 0310 2100 0705 934 (SKB)
Naziv : JEMACOR, spletna trgovina na debelo, d.o.o.
Naslov: Kolodvorska cesta 15, 6230 Postojna
Kontakt: 031 610 159
Namen plačila: navedite svoje ime in priimek ter številko naročila
referenca: SI00 – številka naročila

 

Vračilo blaga

OPIS PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE:
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v omenjenem roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga na naslov podjetja.

Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu bo naše podjetje vrnilo vsa opravljena plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Možnost odstopa od pogodbe za pravne osebe ni mogoč.
Ker družba JEMACOR d.o.o. v tem primeru prodajalec, ne posluje z gotovino, lahko vračila potrošniku izvajamo le na transakcijski račun. Pri tem potrošnika naprošamo da na obrazec navede transakcijski račun.
Če je potrošnik znesek ali blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora prejeto vrniti podjetju v 14 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe.
Potrošnika lepo prosimo, da v kolikor je mogoče blago vrne nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, ki mu priloži spodnji obrazec za uveljavitev pravice do odstopa od pogodbe.
Ker ne poslujemo z gotovino, žal ne moremo sprejeti paketov, ki so poslani z odkupnino. Prosimo, da paket pošljete navadno ali priporočeno ter navedete vaš transakcijski račun, kamor lahko vrnemo kupnino.
V primeru akcij, ko podarimo brezplačno poštnino in stranka odstopi od pogodbe oziroma vrne izdelek, vrnemo celotno kupnino.
V primeru odstopa od pogodbe ter vračila izdelka, ki ni predmet reklamacije ne vračamo zneska poštnine za vrnjen paket.
V primeru, da stranka želi izdelek zamenjati za drug izdelek ali velikost, sama krije stroške pošiljanja za menjavo.
Stroške vračila paketa pa krijemo v primeru reklamacije (če je izdelek poškodovan ali napačen). Cena poštnine mora biti po uradnem ceniku Pošte Slovenije.

Obrazec za odstop od pogodbe – prenos

 

Reklamacija
Kupec lahko blago reklamira v osmih (8) dneh od nakupa, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, izdelke v napačni količini oziroma barvi, ali če izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.
Kupec lahko v tem primeru zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.
Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, v original embalaži s vsemi etiketami in brez znakov uporabe! Prav tako mora izdelku priložiti izpolnjen obrazec.
V primeru reklamacije izdelka ( poškodovan, napačen…) krijemo stroške vračila paketa, ki ki pa morajo biti v skladu z uradnim cenikom Pošte Slovenije.

Obrazec za reklamacijo – prenos

 

Varovanje osebnih podatkov
Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, osebnih podatkih ter elektronski komunikaciji.
Prodajalec se zavezuje k trajnem varovanju osebnih podatkov uporabnika. Prodajalec bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, nagradnih iger ter akcij po elektronski pošti ali na mobilni telefon.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo podani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena ter gesla, prav tako pa poskrbi za ustrezno protivirusno zaščito svojega računalnika, oz. računalnika preko katerega dostopa do naše spletne trgovine.

 

Pritožbe in spori
Ponudnik Jemacor d.o.o. spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov in ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb ter ima določeno osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Kupec se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št.:. Pritožbo lahko kupec odda na elektronski poštni naslov info@mungoandfriends.com ali priporočeno na naslov Kolodvorska cesta 15, 6230 Postojna. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in v nadaljnjih osmih dneh obvestil kupca o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in kupcem izključno pristojno sodišče kupčevega stalnega prebivališča.
Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

 

Določila, ki jih spoštujemo:
• Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot),
• Zakona o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT),
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
O podjetju – prodajalec

Podjetje: JEMACOR, spletna trgovina na debelo, d.o.o.
Naslov: Kolodvorska cesta 15, 6230 Postojna
ID za DDV: SI14590778
Matična številka: 8324131000
Pravno-organizacijska oblika: Družba z omejeno odgovornostjo, d.o.o.
Datum vpisa v sodni register: 27.11.2018

Če se z navedenimi pogoji strinjate podajte svoje soglasje z klikom na gumb “sprejmi”. [ultimate_gdpr_terms_accept]